ניהול חיובי
קראו קטעים מתוך הספר "ניהול חיובי"
מאת יהודה בידרמן
תוכן העניינים • פתח דבר • על המחבר • כיצד בנוי הספר • שער ראשון
תוכן העניינים
הקדמה
תודות
כיצד לקרוא ספר זה ולהפיק ממנו את מרב התועלת?
שער ראשון: ניהול וחיוביות - הילכו יחדיו?
-
כיצד ניהול יכול להיות חיובי, כאשר מרבית פעולות הניהול קשורות בדברים שליליים? (עמוד10)
-
אתה מרבה להשתמש במושג "פסיכולוגיה חיובית". עדיין לא הבנתי מה זה. כיצד פסיכולוגיה יכולה בכלל להיות חיובית? הרי היא עוסקת בקשיים, בעיות, דיכאון, הפרעות התנהגות... (עמוד 15)
-
האם הדרך הזאת אפקטיבית יותר ברמה העסקית? מה לגבי סטיב ג'ובס? מה לגבי מנהלים ישראלים מפחידים למדי, אשר החברות שאותן הם מנהלים מצליחות מאוד מבחינה עסקית? (עמוד 18)
-
תגיד, זה עוד ספר רוחני על איך להיות מאושר? מה הקשר של זה לניהול? (עמוד 22)
-
טוב, בדיוק קראתי את הספר "הסוד", מה ההבדל? האם אין שוב איזו הבטחה פנטסטית שבסופה אכזבה? (עמוד 23)
-
אתה מציג פה עמדה ברורה, רגש חיובי מוביל לתוצאות טובות יותר מרגשות שליליים, על סמך מה אתה קובע זאת? אני דווקא ראיתי שקצת דריכות ויראה מגדילים מאמץ. (עמוד 25)
-
אבל בחיל האוויר נהוג לתחקר לעומק ולגעת בשורש הבעיות. במספר הכשרות ניהוליות לקחו אותנו כקבוצת מנהלים לביקור בבסיס חיל האוויר על מנת ללמוד את עקרונות התחקיר. אין שום אפשרות אחרת - על מנת להצטיין צריך מבט חד, ניתוח עומק של הבעיות, ולומר דוגרי בפנים למי שצריך להשתפר. אני לא מאמין שארגון יכול להצטיין אם מנהלים יגידו כל הזמן שהכול ורוד! ומה קורה כאשר מישהו מפשל? (עמוד 27)
-
שער שני: להתחיל מבפנים - כיצד אוכל לשנות את הרגליי ולהפוך את עצמי למנהל חיובי יותר?
-
טוב, שכנעת אותי, הבעיה היא שאתם הפסיכולוגים מדברים במושגים ומצטטים מחקרים, ואני חייב להפוך זאת למעשים, אחרת נסכים על הקונספט אבל לא יקרה שום שינוי. תכל'ס, מה עושים? (עמוד 30)
-
דיברת על הגברת החיוביות, מה המינון? האם עודף בחיוביות לא יגרום לתופעות הפוכות? (עמוד 35)
-
אתה מדגיש כל הזמן את היתרונות של הרגש החיובי, אבל לרגשות שליליים יש גם תפקיד בחיים שלנו, אי אפשר לבטל אותם - האם אפשרי להחלישם? (עמוד 38)
-
האם אופטימיות אינה מולדת? מה זאת אומרת ללמוד להיות אופטימי? (עמוד 43)
-
הזכרת קודם את נושא החוזקות, זה נראה מאוד אופנתי, אבל אם נדבר רק על החוזקות, כיצד נשתפר? האם המודל האמריקני הזה בכלל מתאים לתרבות שלנו? (עמוד 47)
שער שלישי: אחד על אחד, כיצד לנהל באופן חיובי?
-
למלא את הדלי (עמוד 50)
-
בשנה שעברה לימדת אותנו לדבר בפתיחות על מנת להשתפר, היום אתה מדבר על אוטופיה במציאות. אני חייב פעמים רבות למתוח ביקורת על דברים שעובדים לא טוב, על יעדים שהעובד לא עומד בהם, ובכלל - כיצד על פי תפיסה זו אני יכול לבצע תהליכי בקרה? (עמוד 56)
-
חניכה ניהולית: מרבית ההדרכות הניהוליות שקיבלנו על חניכה ניהולית, היו מודלים של פתרון בעיות או משוב לתיקון חולשות. האם קיימת דרך לניהול שיחת חניכה ברוח הפסיכולוגיה החיובית? (עמוד 60)
-
כאשר תיארת את מודל "חקר מוקיר", דיברת על ריאיון חיובי. האם תוכל להסביר קצת יותר, איך הוא בנוי ומתי משתמשים בו? (עמוד71)
-
ניהול מבוסס חוזקות, הכיצד? (עמוד 75)
-
עד כאן הכול טוב ויפה, נעבור לנושאים הפחות נעימים. יש לי קולגה, ואני ממש לא מסתדר איתו, הוא "שם לי רגליים" מספר פעמים, ובגללו אני לא מצליח לעמוד ביעדי, מה עושים? (עמוד77 )
שער רביעי: יחד חיובי - כיצד לנהל צוות ולהוביל שינויים בארגון בגישת הניהול החיובי?
-
עד כאן דיברת על הדרך לשינוי פנימה בתוכי או מול עובדים בודדים, אבל אני מפעיל צוות הנהלה, האם אוכל להשפיע על ההנהלה? האם לא תיווצר ציניות? (עמוד 79)
-
הבנתי ברמת האדם והצוות, אבל אני מנהל פה ארגון די גדול, האם זו גם שיטה לשינוי הארגון? (עמוד 85)
-
תהליך הערכת עובדים. האם יש לך מה לומר בעניין? את "עקרון הסנדוויץ'" כבר למדנו. אני כבר שוקל בכלל לבטל את התהליך. (עמוד 90)
-
אתה מדבר על אושר בעבודה, האם עבודתנו יכולה להיות מקור אושר עבורנו? האם אלה לא סיסמאות של מנהלים אשר רוצים תפוקות גבוהות יותר מאנשיהם, ועוטפים זאת באריזות אטרקטיביות? (עמוד 93)
-
טוב, ספר מעניין, בהחלט גישה חדשה, איך אדע שהתקדמתי? (עמוד 101)
-
אפילוג: מה הלאה, הוגנות ביחסי אדם וארגון, חוקי הג'ונגל או שניתן לבנות תרבות אחרת? (עמוד 103)
-
רשימת מקורות (עמוד 110)
-
קישורים מומלצים לצפייה (עמוד 113)
-
אתרי אינטרנט מומלצים (עמוד 113)
-
נספחים (עמוד 114)